AMW Dyno Service Ay
30 years of experience
EtusivuExportAMW Dyno ServiceKauppa/StoreKuvatVideotLinkitYhteystiedotEnglishNSX
AMW Racing
Mittauslaitteisto
Referenssit
Tuotemerkit
Dynotuotteet
Dyno Service Hinnasto
AMW Dyno Service Hinnasto 2016

Ensimmäinen säätötunti / Tehonmittaus  120e /h  2 WD / 4 WD
-Tehonmittaus ja säätö yli 2 h 100e/h  (tunnit ensimmäisen tunnin jälkeen)


- UUSI 2WD dyno  120 €/h


Tehotodistus viranomaisille 100 €
-Tehotodistus ja päästömittaus
-Ryhmä/kerho dynotukset viikolla 60e/auto
Kaikki mittaukset sisältävät tehotodistuksen, teho, vääntö, seos ja ahtopainekäyrät

Dynoohjeet : Joilla pyritään ohjeistamaan asiakasta niin että mittaukset saadaan tehtyä oikein ja turvallisesti kaikkien kannalta !

Seikat jotka estävät auton mittaamisen/ säätämisen dynossa :

Vuotava polttoaine
Suuri öljyvuoto moottorissa tai apulaitteissa
Vääränlaiset renkaat
Maavara


Autosta on saatava kierroslukutieto > Oltava kierroslukumittari !

4WD DYNO>Nasta, ralli tai sileillä ”Slick” tyyppisillä renkailla ei rullille voi tulla! Jos tulette EMME mittaa ! Esim r888 on varmaan pehmein rengas jolla voi penkittää.
Renkaiden pitää olla hyvässä kunnossa olevat  katukäyttöön tarkoitetut renkaat. Mikäli autoon on erikseen ns penkkirenkaat,  sovita ennen dynoa !Auto saattaa painua
mittauksessa alas jopa 100 mm , ottaako rengas kiinne !
Jos rengas on vanha se ei pidä ja se voi myös rikkoontua aiheuttaen pahoja vaurioita autoon ja dynoon josta asiakas on silloin vastuussa!

UUSI 2 WD DYNO : R888 on erittäin hyvä rengas tähän isorullaiseen dynoon. Myös jäykkärunkoinen slick rengas menee , mutta camberin tulisi olla molemmilla renkailla 0 ! 
Drag slick ei kelpaa joustavan runkonsa takia !

Pääasiassa emme säädä emmekä mittaa automaattilaatikolla varustettuja autoja.DSG,Haldex, tiptronic yms "vaihteistot" kuuluvat myös tähän ryhmään.
4x4 autoissa joissa ei ole kiinteää vetosuhdetta 50/50 ei voi mitata. Poikkeuksena Nissan 4x4 R32-34 autot.
4x4 dynon rullia ei ole kytketty toisiinsa > Kaikki visko tai portaattomasti voimaa säätävät voimansiirrot , ei voi mitata!

Auton maavaran tulee olla vähintään 50mm ( Uusi 2WD ) 80- 100mm( 4 WD) . Pakoputki on se yleisin osa mikä ottaa teloihin kiinne!

Pyöränkulmat tulee olla säädetty !

Mikäli varattu dynoaika peruutetaan alle 3 arkipäivää aikaisemmin, veloitamme puolet varatun dynoajan hinnasta.

Mikäli auton säätöön varattu aika ei riitä pyritään säätö viemään aina loppuun. Seuraavan asiakkaan tulee joustaa. Säätöajan veloitus alkaa sovittuna ajankohtana riippumatta siitä onko asiakas paikalla vai ei.

Polttoainetta pitää olla riittävästi  1/4 tankkia/h

Moottorissa oltava huohotussäiliö tai öljyn kerääjä säiliö !  Sotkut siivoaa asiakas tai veloituksesta AMW henkilökunta.

Kaikki tehonmittaukset ja säädöt asiakkaan vastuulla. Emme vastaa moottorin tai voimansiirron vaurioista.

Diesel autoissa pakoputkiston tulee olla suunnattu suorassa tasossa autosta taaksepäin.  EI sivulle  eikä kohti lattiaa suuntautuvia diesel autojen  pakoputkistoja !

Asiakas on vastuussa oman autonsa aiheuttamista vaurioista koskien mittauslaitteistoa ja kiinteistöä

Mittauksen/säädön kohteena olevassa autossa tulisi olla  PALOVAKUUTUS ! (korvaa auton vahingot) AMW Dynoservicellä on laaja vastuuvakuutus.

Pakkasraja on -15 astetta , Kilpautojen kohdalla katsotaan tapauskohtaisesti .

Mittauksen tapahtumakuvaus karkeasti:

Autoa ajetaan rullilla ja nopeus nostetaan 4-5 vaihteella 40-60 kmh ja polkaistaan kaasupoljin pohjaan ja moottoria kierrätetään niin ylös että se menee rajoittajalle tai kun veto alkaa voimakkaasti laskea polkaistaan kytkinpoljin pohjaan ja tällöin dyno aloittaa häviöiden mittauksen. Odotetaan kunnes nopeus laskee alle asetetun datakeräyspisteen
ja annetaan mittaukselle tiedostonimi. Dyno laskee nyt moottoritehon. Helppoa ja yksinkertaista !

Automaattivaihteiset autot : Sopivalla vaihteella tuodaan nopeus 40-60 kmh ja polkaistaan kaasu pohjaan , 50 % automaattivaihteistoista vaihtaa tässäkohtaa pienemälle vaihteelle eli ei onnistu. Testi  2 sama uudestaan ja painetaan kaasua sen verran ettei vaihda pienemmälle ja kun on löydetty kohta missä kaasun voi laittaa pohjaan jatketaan rajoittajalle asti ja aloitetaan häviömittaus heittämällä automaatti vapaalle . ELI vedetään alku "puolella" kaasulla. Kuka haluaa tietää autonsa tehon 1/2 kaasulla ?
Automaatti nro 2 . Joku robotti , kaksoiskytkin, ja mitä näitä nyt jo nykyisin onkaan viedään nopeus 40-60 kmh ja polkaistaan kaasu pohjaan joka joskus jopa on
mahdollista manuaali asennossa näillä hienoilla vaihteistoilla ja vedetään rajoittajalle asti ja heitetään vapaalle ja aloitetaan häviömittaus ja nyt sitten riippuen vaihteiston rakenteesta dynon softa mittaa kyllä häviöt mutta koska automaatti vaihteisto häviöt ovat yleensä vaparullauksessa pienemmät kuin vedossa menee häviölaskenta pieleen.
Eli laatikossa pyörii eri massat vapaana kuin vedossa. Dynomme ei käytä kiinteää häviökerrointa koska ei sellaisella tee mitään ! Toteamus että vain vetopyöräteho on
oikeaa tehoa ei sanoja tiedä mistä puhuu. Mikäli auton teho halutaan selvittää projektin alussa voidaan teho mittata aina "vetopyörätehona" minkä laitteisto tekee aina
joka mittauksesta ja kun muutokset on tehty mitataan uudestaan ja saadaan näin tehon nousu selville. Laitteisto mittaa joka vedosta häviöt ja jopa rengaspaineen nousun aiheuttama muutos näkyy mittauksessa. Lisäksi nämä uudet autot huomaavat että nyt ei ole normaali tilanne jolloin useita varotoimintoja kytkeytyy päälle ja auto ei saata huolia edes vaihteita päälle. Jokainen joka tälläisen auton tuo dynoon selvittää itse onko kyseisen auton mittaaminen mahdollista tai  edes sallittua ! Eräät autot vaativat testerin jolla kerrotaan autolle ttä nyt ollaan testi "moodissa".
AMW Dyno Service  ei korvata minkäänlaisia automaativaihteiston  vaurioita ei edes meidän aiheuttamia !

Hinnat voimassa toistaiseksi, oikeudet hinnanmuutoksiin pidätetään.